Zakaj bi morali vsi imeti LED žarnice?

LED tehnologija zaradi vrste različnih prednosti vse bolj izpodriva in nadomešča običajne žarnice na pline in žarilno nitko, ki smo jih uporabljali do sedaj. Čeprav se je uporaba LED žarnic začela v avtomobilski industriji, so danes prisotne praktično povsod – v domačih gospodinjstvih, trgovinah, lokalih in kulturnih ustanovah.

 

Zakaj bi morali vsi svoje navadne žarnice zamenjati za LED? Standardne žarnice svetijo s pomočjo žarilnih nitk iz volframa in različnih plinov, zaradi česar se segrevajo, so občutljive na udarce in se hitro uničijo. Po drugi strani LED žarnice svetijo tako, da prevajajo električni tok, pri čemer se ne segrevajo in nikoli ne pregorijo. Obenem imajo daljšo življenjsko dobo ter so odporne na udarce in vibracije.

 

Zaradi njihove vsestranskosti jih lahko uporabljamo praktično povsod! Naj gre za domače gospodinjstvo, zunanjo osvetlitev, trgovino, lokal, vozila ali reklamne panoje. So pogosta in priljubljena izbira za izložbe, saj se ne segrevajo in tako ne škodijo produktom in materialom v bližini. LED žarnice so primerne za zunanjo in notranjo uporabo ter odporne na vremenske razmere. So lahke za montažo in uporabo, izjemno vzdržljive in ne potrebujejo nobene posebne nege. Super, kajne?

 

Glavna prednost LED žarnic je dejstvo, da porabijo bistveno manj energije kot navadne žarnice – kar do 80% manj! Čeprav se na prvi pogled zdijo dražje od ostalih žarnic, zdržijo veliko dlje, vi pa zaradi nizke porabe električne energije ogromno prihranite pri stroških. Standardne žarnice navadno zdržijo okrog 750 ur delovanja preden pregorijo. LED žarnice v primerjavi zdržijo tudi do 100.000 ur - do 50.000 ur delujejo popolnoma normalno, potem jim svetilnost začne upadati, a pri tem ne pregorijo.

 

Bi radi poskrbeli za naš planet? LED žarnice so prijazne do okolja, saj za razliko od navadnih žarnic ne vsebujejo nobenih nevarnih snovi. Ena žarnica lahko zdrži leta uporabe – tudi zunaj, saj ne rjavijo in se le stežka razbijejo – nato jo preprosto reciklirate. Dodatna prednost je to, da se ne segrevajo in s tem ne puščajo toplotnega odtisa. So varna in zdrava izbira tudi za ljudi, saj ne sproščajo UV svetlobe, ki škodi naši koži in telesu. Ste siti poletnih bitk s komarji in podobnimi insekti? Zamenjajte zunanje žarnice za LED in v miru uživajte v večernih urah – ker se ne segrevajo nase ne privabljajo nočnega mrčesa.

 

Veliko prednost predstavlja tudi njihova svetilnost – na voljo so vam v variaciji različnih barv in tenov, ki jih lahko prilagodite svojemu počutju in potrebam ali pa stilu in vzdušju, ki ga želite ustvariti v svojem domu. Optimalna izbira je hladna bela barva, ki simulira naravno svetlobo – ta dokazano pozitivno vpliva na koncentracijo, produktivnost in splošno počutje. Za mlajše so idealna izbira LED trakovi, ki s pomočjo daljinskega upravljalnika po želji menjajo barvo (na voljo je variacija osnovnih barv in več odtenkov bele) in tako popestrijo otroške sobice. Otroci se bodo zabavali, vam pa ne bo potrebno skrbeti, da bi kateri od njih prijel za vročo žarnico in se poškodoval.

 

LED žarnice postajajo del našega vsakdana – stopite v korak s časom in si jih priskrbite tudi vi!