7 razlogov zakaj so LED žarnice bistveno boljše od navadnih

 LED tehnologija počasi a vztrajno nadomešča navadne žarnice, ki smo jih bili vajeni do sedaj. Nove LED žarnice so vedno bolj priljubljena izbira, ki jo najdemo v domačih gospodinjstvih, trgovinah, lokalih in zunanjih prostorih. Da bi vam olajšali dileme pri nakupu in pregnali skrbi, smo naredili kratko raziskavo in se pozanimali, zakaj so LED žarnice dejansko boljše od navadnih. Predstavljamo vam glavnih sedem prednosti:

1.     LED žarnice imajo bistveno daljšo življenjsko dobo od navadnih žarnic.

Standardne žarnice navadno zdržijo okrog 750 ur delovanja, potem pregorijo in nehajo svetiti. Po drugi strani lahko LED žarnice zdržijo tudi do 100.000 ur – do 50.000 ur delujejo popolnoma normalno, potem jim svetilnost začne upadati, a pri tem ne pregorijo.

 2.     LED žarnice vam pomagajo pri varčevanju in nižanju stroškov.

Žarnice z LED tehnologijo porabijo do 80% manj električne energije od standardnih žarnic (v enem letu prva porabi približno 65kWh, druga pa kar 525 kWh!). Imajo višjo energetsko učinkovitost in nižje stroške vzdrževanja.

 3.     LED žarnice se ne segrevajo in so bolj varne za uporabo.

Navadne žarnice se med uporabo segrevajo ter s tem škodijo svojemu okolju – še posebej materialom, ki so občutljivi na toploto. V skrajnih primerih lahko privedejo celo do požara. LED žarnice 90% porabljene energije pretvorijo v svetlobo in le 10% v toplotno energijo, tako da je segrevanje skoraj neobstoječe in praktično neopazno.

 4.     LED žarnice so veliko bolj odporne od navadih žarnic.

Narejene so iz močnejših in bolj vzdržljivih materialov ter ne vsebujejo žarilne nitke ali lomljivih steklenih delov. Zaradi tega so bistveno bolj vzdržljive, odporne na udarce in neobčutljive na vibracije. LED žarnice se prižgejo in ugasnejo v trenutku, obenem pa pogostost prižiganja in ugašanja nima nobenega vpliva na njihovo življenjsko dobo.

 5.     LED žarnice so ekološko neoporečne in prijazne do okolja.

Za razliko od standardnih žarnic, ki svetijo s pomočjo plinov in kemikalij, LED žarnice ne vsebujejo nobenih kemikalij ali strupenih snovi. Pri svojem delovanju ne oddajajo skoraj nič toplote in proizvajajo minimalno UV svetlobe. Z uporabo ene LED žarnice lahko prihranimo pri nakupu – in posledično tudi izdelavi – kar 30 navadnih žarnic. V nasprotju z navadnimi žarnicami ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja, zaradi česar so super izbira za zunanjo osvetlitev.

 

 6.     LED žarnice omogočajo elektronsko krmiljenje in nadzor svetlobe.

Z eletronskim krmiljenjem lahko nadziramo moč svetilnosti in jo prilagajamo svojim željam in potrebam. Željeno svetilnost lahko programiramo vnaprej in jo prilagodimo različnim delom dneva (recimo višja svetilnost čez dan in nižja zvečer). LED žarnice ponujajo tudi različne vrste in barve svetlobe – na voljo so vam hladna bela, topla bela, rumena, zelena, modra in rdeča.

 7.     LED žarnice pozitivno vplivajo na vaše dnevno počutje in produktivnost.

Raziskave kažejo, da smo ljudje najbolj osredotočeni in pripravljeni na delo, ko nas obdaja svetloba, ki se najbolj približa naravni svetlobi. Gre za nevtralne odtenke bele svetlobe, ki jo LED žarnice imajo, običajne pa ne (te so znane po svoji topli svetlobi).

Stopite z nami v prihodnost in si oglejte našo pestro ponudbo LED tehnologije in dodatkov